پترونت

جامعه مجازی خانواده بزرگ صنایع پتروشیمی

پترونت

جامعه مجازی خانواده بزرگ صنایع پتروشیمی

خشک کن (Dryer)

هیچ روش ساده ای برای دسته بندی خشک کن ها وجود دارند. بعضی از آنها به صورت پیوسته و بعضی به صورت ناپیوسته کار می کنند، بعضی از آنها جامدات را هم می زنند و بعضی هم اساساً هم نمی زنند. برای کاهش دمای خشک کردن می توان از عملیات  در خلاء استفاده کرد. بعضی خشک کن ها تقریباً هر ماده ای را فراوری می کنند، در حالی که بعضی دیگر فقط خوراک های خاصی را می پذیرند. تقسیم بندی های اصلی به صورت زیر است:
(1) خشک کن هایی که در آنها جامد مستقیماً در معرض گاز داغ (معمولاً هوا) قرار می گیرد، (2) خشک کن هایی که در آنها گرما از یک محیط خارجی مانند بخار آب در حال چگالش به جامد منتقل می شود، و این اتقال معمولاً از یک سطح فلزی که جامد با آن در تماس است روی می دهد و (3) خشک کن هایی که با انرژی الکتریکی، تشعشعی، یا با انرژی میکروویوی گرم می شوند.
به طور کلی ، خشک کردن جامد یعنی حذف مقدار نسبتاً کمی آب یا مایع دیگر از آن ماده جامد برای کاهش دادن محتوی مایع باقی مانده تا یک مقدار پایین قابل قبول، خشک کردن معمولاً مرحله نهایی مجموعه ای از عملیات است، و محصول خشک کن اغلب برای بسته نهایی آماده است. آب یا سایر مایعات را می توان به طور مکانیکی با فشار یا نیروی سانتریفیوژ، یا به طور گرمایی با تبخیر از جامدات حذف کرد. حذف مایع به طور مکانیکی معمولاً ارزان تر از روش گرمایی است و لذا بهتر است محتوی مایع ماده، قبل از ورود به خشک کن گرم، تا حد امکان کاهش داده شود. جامداتی که خشک می شوند به صورت های مختلفی هستند : پولکی، دانه ای، بلوری، پودری، تیغه ای، یا ورقه ای پیوسته و خواص گوناگونی دارند.
از میان بسیاری از انواع خشک کن های تجاری موجود، فقط تعداد اندکی از انواع مهم آنها را بررسی می کنیم. در گروه اول، خشک کن هایی قرار دارند که جامدات صلب یا دانه ای و خمیرهای نیمه جامد را فراوری می کنند، گروه دوم شامل خشک کن هایی هستند که می توانند خوراک های دوغابی یا مایع را بپذیرند.


ادامه مطلب در:

http://petronet.ir/index.php?module=content&func=viewpage&pageid=396

آسیاب کلوئیدی (Colloid dilution Mill)

در آسیاب های کلوئیدی، از برش شدید سیال در یک جریان پرسرعت برای پراکندن ذرات یا قطره های مایع برای تشکیل سوسپانسیون یا امولسیون های پایدار استفاده می شود. اندازه نهایی ذرات یا قطره ها معمولاً کم تر از 5 میکرومتر است. کاهش اندازه در این آسیاب ها کم است و آنچه که اصولاً انجام می شود گسیختگی توده هایی است که اتصال سستی دارند. شربت ها، شیر، پوره ها، روغن ها، رنگ ها،  و گریس ها از محصولاتی هستند که به این ترتیب فراوری می شوند. برای پایدار کردن و پراکندگی، اغلب از مواد افزودنی شیمیایی استفاده می شود.
در بیش تر آسیاب های کلوئیدی، مایع خوراک بین سطوح نزدیک هم، که یکی از آنها یا سرعت 50 m/s  یا بیش تر نسبت به دیگری حرکت می کند، پمپ می شود. در یک نوع از این آسیاب، مایع از فضاهای باریک بین گردانه دیسکی و پوسته اش عبور می کند. این فاصله باریک را تا 25 میکرومتر می توان تنظیم کرد. اغلب، برای دفع گرمای تولید شده نیاز به سرمایش است. ظرفیت آسیاب های کلوئیدی نسبتاً کم، و از 2 تا 3 L/min برای آسیاب های کوچک تا 440 L/min برای بزرگ ترین آسیاب ها می باشد.


ادامه مطلب در:

http://petronet.ir/index.php?module=content&func=viewpage&pageid=483

آسیاب همزن دار (Mill with Mixer)

در بعضی عملیات آسیاب کاری بسیار نرم کننده، از آسیاب های غیر چرخان کوچک ناپیوسته ای که دارای محیط آسیاب کاری جامدند استفاده می شود. محیط آسیاب کاری از اجزای جامد سخت مانند گلوله ها، ریگ ها، یا ذرات شن تشکیل شده است. این آسیاب ها به صورت مخزن های عمودی به ظرفیت 4 تاL  1200 هستند، و از مایعی که محیط آسیاب کاری در آن معلق است پر شده اند. در بعضی طرح ها، بار توسط یک پروانه چند بازویی همزده می شود؛ در سایر طرح ها، که خصوصاً برای آسیاب مواد سخت به کار می رود (مانند سیلیکا یا اکسید تیتانیوم)، یک ستون مرکزی رفت وبرگشتی مواد داخل مخزن را تقریباً با 20 HZ به ارتعاش در می آورد. دو غاب غلیظ خوراک از بالا وارد، و محصول (با مقداری مایع) از طریق غربالی در پایین خارج می شود. آسیاب های همزن دار خصوصاً در تولید ذراتی با اندازه 1 میکرومتر یا ریزتر مفیدند.


ادامه مطلب در:

http://petronet.ir/index.php?module=content&func=viewpage&pageid=481

آسیاب با انرژی سیال (Mill with Fluid energy)

در آسیاب ها، ذرات در جریان گاز پر سرعتی به حالت تعلیق در می آیند. در بعضی طرح ها، گاز در یک مسیر دایره ای یا بیضوی جریان می یابد؛ در سایر طرح ها جت هایی وجود دارند که در مقابل یکدیگرند، یا یک بستر سیالی را شدیداً هم می زنند. قسمتی از کاهش اندازه وقتی روی می دهد که ذرات به دیواره های محفظه برخورد می کنند یا به آن مالیده می شوند، اما بیشتر کاهش اندازه بر اثر سایش بین ذرات است. طبقه بندی داخلی باعث می شود ذرات بزرگ تر در آسیاب بمانند و تحت کنش قرار گیرند تا اندازه آنها به میزان دلخواه کاهش یابد.


شکل 5- آسیاب ها با انرژی سیال


ادامه مطلب در:

http://petronet.ir/index.php?module=content&func=viewpage&pageid=480

آسیاب چکشی طبقه بندی کننده (Hammer Classifier Mill)

در آسیاب چکشی با طبقه بندی داخلی، مجموعه ای از چکش های نوسانی بین دو دیسک چرخان قرار دارند ( مانند ماشین های قدیمی)، اما شفت چرخان علاوه بر چکش ها دو فن را نیز نگه می دارد؛ این دو فن هوا را به داخل آسیاب و به طرف شفت محرک می مکند و سپس آن را به داخل مجراهایی که به جمع کن های محصول ختم می شوند می رانند. روی دیسک های چرخان پره های شعاعی کوتاهی قرار دارند که ذرات فوق اندازه را از ذرات با اندازه قابل قبول جدا می کنند. ذرات ریز از روی پره های شعاعی عبور می کنند؛ ذراتی که خیلی بزرگ اند برای کاهش بیش تر به محفظه آسیاب بر می گردند. ماکزیمم اندازه ذرات محصول بر حسب تغییر سرعت روتور یا اندازه و تعداد پره های جداساز تغییر می کند. آسیاب هایی از این نوع 1 تا 2 ton/h را تا اندازه متوسط 1 تا 20 میکرومتر کاهش می دهند و انرژی مصرفی آنها تقریباً 40 kWh/t  است.


ادامه مطلب در:

http://petronet.ir/index.php?module=content&func=viewpage&pageid=478